Bramborové karbanátky
Pro 4 porce: 500 g brambor, sůl, 3 žemle, 1 šálek mléka, 1 menší cibule, 2O g tuku, 2 vejce, majoránka, 2 bílky, 4 lžíce strouhanky. Na smažení 1/2 kostky stoprocentniho tuku
Oškrábané brambory nakrájíme na čtvrtky, zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme do měkka. Odcezené brambory dáme do horké trouby proschnout, pak je válečkem rozmačkáme, přidáme v mléce máčené vymačkané žemle, drobně krájenou do zlatova osmaženou cibuli, špetku majoránky a vejce. Zpracujeme těsto a rozdělíme na stejné kousky. Rukou tvoříme menší ploché karbanátky, které namočíme v bílku a v prosáté strouhance a vysmažujeme po obou stranách na tuku. Podáváme se zeleninou.